Spring naar inhoud
logo

Rijnstraat groene verblijfsstraat

Buurtsafari

De buurtsafari is gesloten. Je kunt vanaf 18 augustus meedoen aan Prik-op-kaart en je eigen idee toevoegen door op de kaart te klikken. Ga naar Prik-op-kaart en doe mee!

Doe mee

Prik-op-kaart

Buurtsafari resultaten

In 2020 hebben we met bewoners, ondernemers en stadsdeel over de Rijnstraat gewandeld. We keken wat er goed was en waar er kansen lagen. Daarbij hebben we 23 onderwerpen opgetekend. Die staan onderin deze pagina. Vervolgens vroegen we om deze te liken (voor of tegen) en gaven we de mogelijkheid voor argumenten.

Er zijn in totaal 462 reacties gegeven in de periode 1 agustus t/m 18 augustus. Dat is een mooi resultaat. Dat waren 414 likes vóór, 35 likes tegen en 13 argumenten.

 

De top 8 buurtsafari onderwerpen zijn:

  • Parkeer wordt terras (24%)
  • Straatmeubilair met groen (10%)
  • Parijs terras (6%)
  • Auto- wordt fietsparkeervak (5%)
  • Groene eilanden maken (5%)
  • Meer geveltuinen (5%)
  • Boomspiegels vergroenen (4%)
  • Hanging basksets (4%)

De top 8 onderwerpen omvatten ongeveer 65% van alle reacties. Hieronder worden ze wat verder toegelicht.

Conclusies

1. Parkeer wordt terras (zie link)
Deze is met 100 likes vóór (en 7 likes tegen) veruit het meest geliket. Ook bij de enquête bleek het behouden van bestaande terrassen belangrijk. Net als het uitbreiden met meer (verzorgde) terrassen. Meer terrassen en waar mogelijk in plaats van autoparkeerplekken zijn dus het meest gewild.

2. Straatmeubilair met groen (zie link)
Met 40 likes voor (en geen likes tegen) een duidelijk signaal. Ook uit de enquete bleek een duidelijke behoefte aan meer bankjes/zitplakken en groen. Bij de opmerkingen (6) word meer gezelligheid genoemd, een prullebak bij de bank en controle dat er geen fietsen tegen geplaatst worden of het als hangplek wordt gebruikt. Zitten en verblijven op de Rijnstraat -anders dan op een terras- wordt gewaardeeerd.

3. Parijs terras (zie link)
Met 23 likes vóór (en geen likes tegen) een duidelijke wens om hier (trottoir Rijnstraat/IJsselstraat) een breder terras te maken, onder de boompjes. Groen en gezellige zitjes, levendig en koel.

4. Auto- wordt fietsparkeervak (zie link)
Met 21 likes vóór (en 2 tegen) in lijn met de enquête resultaten. Er is duidelijke behoefte aan meer fietsparkeervakken. We gaan kijken waar en hoeveel parkeervakken we (tijdelijk) kunnen omzetten. Misschien kunnen we dit combineren met scooters van de stoep (15 likes) en fietsparkeren verbeteren (13 likes)?

5. Groene eilanden maken (zie link)
Met 21 likes net zo belangrijk als de vorige. Op de brede kruispunten kunnen groene eilanden een verschil maken wat betreft water- en hitteoverlast. Er word een voorkeur gegeven voor biologische bloemen voor bijen en insecten, en seizoensproof invulling.

6. Meer geveltuintjes (zie link) en 7. boomspiegels (zie link)
Geveltuintjes met 19 likes en boomspiegels met 18 likes. Prachtig de natuur terug voor bijen en vlinders. We kunnen onderzoeken op welke plekken precies geveltuinen gewenst zijn. Geveltuintjes passen ook perfect bij de enquête resultaten: meer groen, boomperkjes en bloemen(bakken).

8. Hanging baskets (zie link)
Met 18 likes ook hoog op de lijst. Het past ook perfect bij de enquête resultaten: meer groen, boomperkjes en bloemen(bakken).

Download

De samenvatting van de buurtsafari resultaten kan via deze link gedownload worden.

Buurtsafari onderwerpen

Alle oorspronkelijke buurtsafari onderwerpen staan hieronder nogmaals weergegeven, in volgorde van meeste likes. Je kunt nu meedoen aan Prik-op-kaart en je eigen idee toevoegen door op de kaart te klikken. Ga naar Prik-op-de-kaart en doe mee!

Loading...

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren